×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Hlavní chod Snadné Italská Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty