×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Hlavní chod Snadné Italská Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty