×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s omáčkou ze cherry rajčat

Hlavní chod Snadné Italská Vaření Petržel kadeřavá , Rajče , Chilli paprička Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 5 (8)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g cherry rajčat
150 ml olivového oleje
sůl
pepř
6 stroužků česneku
2 červené chilli papričky
6 ančovičkových filetů
1 lžíce kaparů
2 lžíce bílého vína
400 g špaget
šťáva z 1 citronu
strouhaný parmazán
2 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cherry rajčata dejte na plech, zastříkněte 2 lžícemi oleje a osolte je a opepřete. Pečte 20 minut.
2. Zbytek oleje – asi ještě 110 ml rozehřejte ve velké pánvi s vyšším okrajem, přidejte česnek, chilli a ančovičky a opékejte asi 1–2 minuty, aby se ančovičky úplně rozpadly. Přidejte kapary, víno a pečená cherry rajčata (i se šťávou z plechu) a přiveďte k varu. Pak vařte ještě asi 3 minu-ty. Dolaďte solí. Špagety mezitím uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a přidejte k rajčatové omáčce. Dolaďte citronovou šťávou, posypte parmazánem a petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.