×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny s květákem a slaninou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Těstoviny s květákem a slaninou

Co budete potřebovat

200 g slaniny
300 g těstovin farfalle
1 květák, rozdělený na růžičky
25 g másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžička dijonské hořčice
140 g ementálu nebo čedaru, nastrouhaného
3 lžíce strouhanky

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní nechte odsát tuk a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidejte do hrnce květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška. Po částech přilévejte mléko a vždy pečlivě promíchejte, než přilijete další. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Míchejte, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřete do zapékací mísy. Zbylý sýr a strouhanku promíchejte, posypte tím těstoviny a nechte 5 minut zapéct v troubě pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s květákem a slaninou

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

200 g slaniny
300 g těstovin farfalle
1 květák, rozdělený na růžičky
25 g másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžička dijonské hořčice
140 g ementálu nebo čedaru, nastrouhaného
3 lžíce strouhanky

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní nechte odsát tuk a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidejte do hrnce květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška. Po částech přilévejte mléko a vždy pečlivě promíchejte, než přilijete další. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Míchejte, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřete do zapékací mísy. Zbylý sýr a strouhanku promíchejte, posypte tím těstoviny a nechte 5 minut zapéct v troubě pod grilem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty