×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s květákem a slaninou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Těstoviny s květákem a slaninou

Co budete potřebovat

200 g slaniny
300 g těstovin farfalle
1 květák, rozdělený na růžičky
25 g másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžička dijonské hořčice
140 g ementálu nebo čedaru, nastrouhaného
3 lžíce strouhanky

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní nechte odsát tuk a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidejte do hrnce květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška. Po částech přilévejte mléko a vždy pečlivě promíchejte, než přilijete další. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Míchejte, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřete do zapékací mísy. Zbylý sýr a strouhanku promíchejte, posypte tím těstoviny a nechte 5 minut zapéct v troubě pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s květákem a slaninou

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

200 g slaniny
300 g těstovin farfalle
1 květák, rozdělený na růžičky
25 g másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl a čerstvě namletý pepř
1 lžička dijonské hořčice
140 g ementálu nebo čedaru, nastrouhaného
3 lžíce strouhanky

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní nechte odsát tuk a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidejte do hrnce květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška. Po částech přilévejte mléko a vždy pečlivě promíchejte, než přilijete další. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Míchejte, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka. Těstoviny, květák a vodu z těstovin promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřete do zapékací mísy. Zbylý sýr a strouhanku promíchejte, posypte tím těstoviny a nechte 5 minut zapéct v troubě pod grilem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty