×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s artyčoky a špenátem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Těstoviny s artyčoky a špenátem

Co budete potřebovat

400 g těstovin
Na pikantní strouhanku
1 lžíce másla
1 stroužek česneku,
rozdrcený
½ chilli papričky, nakrájené,
zbavená semínek
1 lžička nasekané petrželky
hrst strouhanky
z rozmixovaného
čerstvého bílého pečiva
Na omáčku
1 lžíce másla
4 stroužky česneku,
nakrájené na plátky
4 artyčoky, srdíčka
nakrájená na klínky
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
125 g mozzarelly
20 g parmazánu
100 g baby špenátu
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte pikantní strouhankou. V kastrůlku rozpusťte máslo, krátce na něm osmahněte česnek, pak chilli papričku a petrželku. Vsypte strouhanku a opražte vše dozlatova.
Dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu.
Na omáčku rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni máslo. Přidejte česnek, minutu opékejte, vsypte artyčoková srdíčka a lehce vše opečte. Přisypte mouku, rychle opražte, vlijte mléko, přidejte oba druhy sýra a vařte, až artyčoky změknou, a omáčka zhoustne (asi 8 minut). Přisypte špenát, nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
Do omáčky v pánvi přidejte scezené uvařené těstoviny a vše promíchejte. Rozdělte na talíře a každou porci posypte pikantní strouhankou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s artyčoky a špenátem

(0)

Co budete potřebovat

400 g těstovin
Na pikantní strouhanku
1 lžíce másla
1 stroužek česneku,
rozdrcený
½ chilli papričky, nakrájené,
zbavená semínek
1 lžička nasekané petrželky
hrst strouhanky
z rozmixovaného
čerstvého bílého pečiva
Na omáčku
1 lžíce másla
4 stroužky česneku,
nakrájené na plátky
4 artyčoky, srdíčka
nakrájená na klínky
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
125 g mozzarelly
20 g parmazánu
100 g baby špenátu
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte pikantní strouhankou. V kastrůlku rozpusťte máslo, krátce na něm osmahněte česnek, pak chilli papričku a petrželku. Vsypte strouhanku a opražte vše dozlatova.
Dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu.
Na omáčku rozpusťte ve velké pánvi na středním ohni máslo. Přidejte česnek, minutu opékejte, vsypte artyčoková srdíčka a lehce vše opečte. Přisypte mouku, rychle opražte, vlijte mléko, přidejte oba druhy sýra a vařte, až artyčoky změknou, a omáčka zhoustne (asi 8 minut). Přisypte špenát, nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
Do omáčky v pánvi přidejte scezené uvařené těstoviny a vše promíchejte. Rozdělte na talíře a každou porci posypte pikantní strouhankou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty