Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou
Ingredience
½ | dýně hokkaido, pokrájené na kostičky |
1–2 | lžíce olivového oleje |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
100 g | quinoy |
350 g | růžičkové kapusty |
1 | konzerva cizrny, slité a propláchnuté |
45 g | vlašských ořechů, nasekaných |
hrst sušených brusinek | |
NA ZÁLIVKU | |
---|---|
120 ml | olivového oleje |
120 ml | tekutého medu |
60 ml | vinného octa |
1–2 | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžíce hořčičných semínek |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY