×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Co budete potřebovat

½ dýně hokkaido, pokrájené na kostičky
1–2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g quinoy
350 g růžičkové kapusty
1 konzerva cizrny, slité a propláchnuté
45 g vlašských ořechů, nasekaných
hrst sušených brusinek
NA ZÁLIVKU
120 ml olivového oleje
120 ml tekutého medu
60 ml vinného octa
1–2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčičných semínek
sůl a pepř

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Hlavní chod Snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

½ dýně hokkaido, pokrájené na kostičky
1–2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g quinoy
350 g růžičkové kapusty
1 konzerva cizrny, slité a propláchnuté
45 g vlašských ořechů, nasekaných
hrst sušených brusinek
NA ZÁLIVKU
120 ml olivového oleje
120 ml tekutého medu
60 ml vinného octa
1–2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčičných semínek
sůl a pepř

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty