×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Co budete potřebovat

½ dýně hokkaido, pokrájené na kostičky
1–2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g quinoy
350 g růžičkové kapusty
1 konzerva cizrny, slité a propláchnuté
45 g vlašských ořechů, nasekaných
hrst sušených brusinek
NA ZÁLIVKU
120 ml olivového oleje
120 ml tekutého medu
60 ml vinného octa
1–2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčičných semínek
sůl a pepř

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Teplý salát s quinoou a růžičkovou kapustou

Hlavní chod Snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

½ dýně hokkaido, pokrájené na kostičky
1–2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g quinoy
350 g růžičkové kapusty
1 konzerva cizrny, slité a propláchnuté
45 g vlašských ořechů, nasekaných
hrst sušených brusinek
NA ZÁLIVKU
120 ml olivového oleje
120 ml tekutého medu
60 ml vinného octa
1–2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčičných semínek
sůl a pepř

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem, rozprostřete na něj dýni, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a pečte 30–40 minut doměkka.
Quinou několikrát propláchněte, dejte do rendlíku, zalijte ji 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Pak na nízkém plamenu povařte asi 15 minut, aby se veškerá tekutina vsákla a quinoa byla měkká.
Propláchněte kapustičky, rozpulte je a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vložte je do cedníku nad quinou, přikryjte poklicí a nechte je v páře 10–15 minut, aby zelenina změkla.
Všechny suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřeste.
V misce smíchejte kapustu, dýni, quinou, cizrnu, ořechy a brusinky. Pokapejte zálivkou (zbytek uschovejte v lednici na příště) a podávejte ještě teplé.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty