×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Co budete potřebovat

výpečky
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
400 g uzeného tempehu
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sójové omáčky
Špaldové špecle se špenátem [Špenát]
250 g celozrnné špaldové mouky
3 vejce
150 ml mléka
sůl
olej
2 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
Kedlubnové zelí
2 cibule
olej
1 lžíce cukru
2 středně velké kedlubny
sůl
1 lžička kmínu
1 menší brambora
ocet na dochucení

Jak na to?

Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 10/2018
Průměrné hodnocení 1 (1)
Věrohodně inspirované českou klasikou a přitom poskládané výhradně ze zdravých surovin. Voní a chutná tak báječně, že maso nebudete vůbec postrádat.

Co budete potřebovat

výpečky
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
400 g uzeného tempehu
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sójové omáčky
Špaldové špecle se špenátem [Špenát]
250 g celozrnné špaldové mouky
3 vejce
150 ml mléka
sůl
olej
2 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
Kedlubnové zelí
2 cibule
olej
1 lžíce cukru
2 středně velké kedlubny
sůl
1 lžička kmínu
1 menší brambora
ocet na dochucení

Jak na to?

Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty