×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Co budete potřebovat

výpečky
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
400 g uzeného tempehu
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sójové omáčky
Špaldové špecle se špenátem [Špenát]
250 g celozrnné špaldové mouky
3 vejce
150 ml mléka
sůl
olej
2 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
Kedlubnové zelí
2 cibule
olej
1 lžíce cukru
2 středně velké kedlubny
sůl
1 lžička kmínu
1 menší brambora
ocet na dochucení

Jak na to?

Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (3)
Věrohodně inspirované českou klasikou a přitom poskládané výhradně ze zdravých surovin. Voní a chutná tak báječně, že maso nebudete vůbec postrádat.

Co budete potřebovat

výpečky
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
400 g uzeného tempehu
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce sójové omáčky
Špaldové špecle se špenátem [Špenát]
250 g celozrnné špaldové mouky
3 vejce
150 ml mléka
sůl
olej
2 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
Kedlubnové zelí
2 cibule
olej
1 lžíce cukru
2 středně velké kedlubny
sůl
1 lžička kmínu
1 menší brambora
ocet na dochucení

Jak na to?

Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty