Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
2
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut, snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.
1
Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
2
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut, snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!