×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Telecí řízky v housce

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Telecí řízky v housce

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
sůl a pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
60 g strouhanky
60 g parmazánu, nastrouhaného
olivový olej na smažení
Na rajčatovou salsu
4 rajčata, nakrájená na kostičky
¼ cibule, nakrájená nadrobno
5–6 lístků bazalky, jemně nasekaných
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Na petrželovou majonézu
50 g petrželové natě
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 žloutek
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 bochánky venkovské, světlé
1 balení čerstvé rukoly
4 plátky sýra gouda

Jak na to?

Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí řízky v housce

Náročné Magazín 3/2015
(0)

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
sůl a pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
60 g strouhanky
60 g parmazánu, nastrouhaného
olivový olej na smažení
Na rajčatovou salsu
4 rajčata, nakrájená na kostičky
¼ cibule, nakrájená nadrobno
5–6 lístků bazalky, jemně nasekaných
lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Na petrželovou majonézu
50 g petrželové natě
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 žloutek
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 bochánky venkovské, světlé
1 balení čerstvé rukoly
4 plátky sýra gouda

Jak na to?

Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty