×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tatranská cibulačka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Tatranská cibulačka

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tatranská cibulačka

Polévka Snadné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (6)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty