×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tatranská cibulačka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Tatranská cibulačka

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tatranská cibulačka

Polévka Snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019