×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tatranská cibulačka

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Tatranská cibulačka

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tatranská cibulačka

Polévka Snadné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

400 g cibule
1 lžíce oleje + kousek másla
800 ml kuřecího vývaru
2 jarní cibulky, na kolečka
1–2 mrkve, oloupané a na kolečka
1 středně velká bageta
1 balení uzeného korbáčiku
2 lžíce másla
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V širším hrnci rozpalte olej, přisypte cibuli a smažte ji dorůžova. Můžete přidat kousek másla. Poté cibulový základ přelijte vývarem, přidejte jarní cibulky a oloupanou mrkev a deset až patnáct minut vařte.
2. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky, rozložte ji na plech a nasucho opečte v troubě rozehřáté na 180 °C. Pak plech vytáhněte, bagety obraťte, na každý plátek dejte kousek másla a korbáčiku a nechte sýr v troubě pořádně zahřát.
3. Polévku podle chuti osolte, opepřete, rozdělte do talířů, přidejte sýrové tousty a ozdobte petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty