×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Tagliatelle s boloňským ragú

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Tagliatelle s boloňským ragú

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na tagliatelle s boloňským ragú
55 g másla
55 g prosciutta nebo pancetty, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená na kostky
1 celerový řapík, nakrájený
1 cibule, nakrájená najemno
100 g mletého libového telecího nebo hovězího masa
100 g mletého libového vepřového masa
100 ml suchého červeného vína
hovězí nebo kuřecí vývar podle potřeby
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl a pepř
450 g čerstvých tagliatelle podle
základního receptu a postupu vpředu
60 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Tagliatelle:
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.

Tagliatelle s boloňským ragú:
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tagliatelle s boloňským ragú

Hlavní chod Snadné Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na tagliatelle s boloňským ragú
55 g másla
55 g prosciutta nebo pancetty, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená na kostky
1 celerový řapík, nakrájený
1 cibule, nakrájená najemno
100 g mletého libového telecího nebo hovězího masa
100 g mletého libového vepřového masa
100 ml suchého červeného vína
hovězí nebo kuřecí vývar podle potřeby
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl a pepř
450 g čerstvých tagliatelle podle
základního receptu a postupu vpředu
60 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Tagliatelle:
Postupujte stejně jako u špaget, jen krájejte asi 6 mm široké proužky.

Tagliatelle s boloňským ragú:
Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte prosciutto či pancettu, mrkev, celer a cibuli a zhruba 10 minut zvolna opékejte. Přidejte oba druhy mletého masa a vařečkou ho rozdrobte na co nejmenší kousky.
Opékejte asi 15 minut, dokud maso nezhnědne, přilijte víno a chvilku povařte, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte několik lžic vývaru, přidejte rajčatovou pastu a promíchejte. Přidejte ještě pár lžic vývaru, aby směs měla omáčkovou konzistenci. Nechte zvolna vařit hodinu a půl, podle potřeby přilévejte vývar, aby směs nezůstala suchá. Ke konci přilijte ještě trochu vývaru, aby byla omáčka hladká, osolte a opepřete.
Tagliatelle vařte v osolené vodě zhruba 2 minuty, sceďte je a smíchejte s připraveným ragú. Ihned podávejte, posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty