
Tacos se sous vide trhaným vepřovým a ananasovou salsou

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Mexická
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Zelí červené 200 g
- Sůl
- Ananas 1/2 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Limetka 2 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Avokádo 1/2 ks
- Pepř
- Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
- Tortilla pšeničná 8 ks
- Zakysaná smetana 100 g
- Zelí červené 200 g
- Sůl
- Ananas 1/2 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Limetka 2 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Avokádo 1/2 ks
- Pepř
- Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
- Tortilla pšeničná 8 ks
- Zakysaná smetana 100 g
Příprava
- 1Červené zelí nakrouhejte do mísy, posypte solí a pořádně promačkejte. Nechte stranou a připravte salsu.
- 2Ananas očistěte, zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Na připravený gril položte 2 plátky ananasu a z obou stran 3 minuty grilujte. Po vychladnutí je nakrájejte na kostky a dejte stranou.
- 3Zbytek ananasu nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do misky. Přidejte očištěnou, semínek zbavenou a najemno nasekanou chilli papričku, oloupanou šalotku nakrájenou na kostičky, nasekaný koriandr, šťávu z 1 limety a nakonec osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, až vznikne salsa.
- 4Avokádo lžící vydlabejte do jiné misky. Přidejte smetanu, limetovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
- 5Maso vyndejte z obalu a připravte na grilu dle návodu na obalu. Prohřáté maso vidličkou natrhejte a promíchejte se zbylou šťávou.
- 6Tortilly opečte na grilu z obou stran. Grilujte je maximálně 1 minutu. Doprostřed tortilly nasypte zelí, porci masa, 2 lžíce ananasové salsy a nakonec přidejte pár lžiček avokádového dipu. Posypte grilovaným ananasem a ihned podávejte.
- 1Červené zelí nakrouhejte do mísy, posypte solí a pořádně promačkejte. Nechte stranou a připravte salsu.
- 2Ananas očistěte, zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Na připravený gril položte 2 plátky ananasu a z obou stran 3 minuty grilujte. Po vychladnutí je nakrájejte na kostky a dejte stranou.
- 3Zbytek ananasu nakrájejte na drobné kostičky a vsypte do misky. Přidejte očištěnou, semínek zbavenou a najemno nasekanou chilli papričku, oloupanou šalotku nakrájenou na kostičky, nasekaný koriandr, šťávu z 1 limety a nakonec osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, až vznikne salsa.
- 4Avokádo lžící vydlabejte do jiné misky. Přidejte smetanu, limetovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
- 5Maso vyndejte z obalu a připravte na grilu dle návodu na obalu. Prohřáté maso vidličkou natrhejte a promíchejte se zbylou šťávou.
- 6Tortilly opečte na grilu z obou stran. Grilujte je maximálně 1 minutu. Doprostřed tortilly nasypte zelí, porci masa, 2 lžíce ananasové salsy a nakonec přidejte pár lžiček avokádového dipu. Posypte grilovaným ananasem a ihned podávejte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.