×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrovo-cibulový koláč

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Sýrovo-cibulový koláč

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky ES + na pomoučení
125 g másla, na plátky
sůl, pepř
Na náplň:
1 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, nakrájené na kolečka
2 vejce
300 ml smetany ke šlehání AQ
250 g směsi zbylých sýru (niva AQ, sýr s bílou plísní AQ, eidam, čedar)

Jak na to?

1. Mouku, máslo a půl lžičky soli dejte do mísy od robotu a míchejte, dokud směs nezačne připomínat strouhanku. Přidejte 4 lžíce studené vody a uhněťte těsto. Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a znovu prohněťte dohladka. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na deset minut chladit.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte a pak jím vyložte kulatou pečicí formu o průměru 23 cm. Zakryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte patnáct minut. Sejměte pečicí papír a dopečte deset minut dozlatova.
3. Zatímco pečete těsto, nechte na oleji deset minut změknout cibuli. Vejce a smetanu našlehejte v misce, osolte a opepřete. Sýry nastrouhejte do misky, promíchejte a přendejte na upečené těsto, navrch dejte cibuli a vše přelijte vajíčkovou směsí. Teplotu v troubě snižte na 160 °C a pečte čtyřicet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrovo-cibulový koláč

Snadné Česká Vegetariánské Pečení Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky ES + na pomoučení
125 g másla, na plátky
sůl, pepř
Na náplň:
1 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, nakrájené na kolečka
2 vejce
300 ml smetany ke šlehání AQ
250 g směsi zbylých sýru (niva AQ, sýr s bílou plísní AQ, eidam, čedar)

Jak na to?

1. Mouku, máslo a půl lžičky soli dejte do mísy od robotu a míchejte, dokud směs nezačne připomínat strouhanku. Přidejte 4 lžíce studené vody a uhněťte těsto. Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a znovu prohněťte dohladka. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na deset minut chladit.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte a pak jím vyložte kulatou pečicí formu o průměru 23 cm. Zakryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte patnáct minut. Sejměte pečicí papír a dopečte deset minut dozlatova.
3. Zatímco pečete těsto, nechte na oleji deset minut změknout cibuli. Vejce a smetanu našlehejte v misce, osolte a opepřete. Sýry nastrouhejte do misky, promíchejte a přendejte na upečené těsto, navrch dejte cibuli a vše přelijte vajíčkovou směsí. Teplotu v troubě snižte na 160 °C a pečte čtyřicet minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Inspirujte se podobnými recepty