×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrové fondue s domácími plackami

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Sýrové fondue s domácími plackami

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrové fondue s domácími plackami

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty