×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sýrové fondue s domácími plackami
60 minut , Snadné ,

Sýrové fondue s domácími plackami

Co budu potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut