×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrové fondue s domácími plackami

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Sýrové fondue s domácími plackami

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrové fondue s domácími plackami

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty