×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sýrové fondue s domácími plackami

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Sýrové fondue s domácími plackami

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrové fondue s domácími plackami

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

NA CHLEBA [Chléb]
250 g hladké mouky + na poprášení
1 sáček sušeného droždí nebo ½ kostky čerstvého
2 špetky krupicového cukru
2 špetky soli
150 ml vody pokojové teploty
2 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce rozpuštěného másla
špetka mletého kmínu
špetka sezamu
vločková sůl
NA ROZPEČENÝ SÝR [Sýry]
2 balíčky kulatého sýra s bílou plísní, ideálně v krabičce
2 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu, odrhnuté lístečky
špetka drceného chilli

Jak na to?

Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Postupně přilévejte vodu a vypracujte těsto. Hněťte ho na pomoučněné ploše asi 5 minut, aby bylo hladké. Pak ho dejte do misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem; potrvá to asi půl hodiny.
Těsto rozdělte na osm částí a z každé na pomoučněné ploše vyválejte 3–5 mm silnou placku. Placky narovnejte na plech.
Předehřejte troubu na 220 °C. Placky potřete rozpuštěným máslem a posypte je kmínem, sezamem a solí. Pečte v rozpálené troubě asi 10 minut.
Sýry vybalte, obložte chilli, česnekem a rozmarýnem. Pečte v dřevěné krabičce obalené v alobalu (nemáte-li sýr v krabičce, obalte v pečicím papíru
a pak v alobalu) a pečte 15–20 minut. Podávejte s chlebovými plackami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty