Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry

Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry

Ingredience

100 g sýra Fourme d’Ambert
200 g měkkého tučného tvarohu
½ lžíce medu
2 stroužky česneku
1 snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
120 g másla
170 g polohrubé mouky
90 g sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 %
1 vejce

Postup přípravy

1. Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.

2. Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

3. Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.

4. Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5. Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.

6. Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

7. Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty