Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry
Ingredience
100 g | sýra Fourme d’Ambert |
200 g | měkkého tučného tvarohu |
½ | lžíce medu |
2 | stroužky česneku |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
sůl | |
pepř | |
120 g | másla |
170 g | polohrubé mouky |
90 g | sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % |
1 | vejce |
Postup přípravy
1. Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.
2. Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
3. Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.
4. Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5. Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.
6. Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7. Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY