Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Svěží kostky z vodního melounu

Svěží kostky z vodního melounu

Ingredience

300 g ovesných sušenek typu cookies
200 g cukru krupice
180 g másla
10 g plátkové želatiny
1 vodní meloun
100 ml citronové šťávy
1⁄2 lžičky citronové kůry
80 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1⁄2 limetky

Postup přípravy

1. Sušenky rozmixujte. Smíchejte se 100 g cukru a změklým máslem. Plech vyložte pečicím papírem a na dno natlačte směs. Na 20 minut uložte do lednice.
2. Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
3. Meloun rozpulte, dužinu vydlabejte a rozmixujte, získáte cca 1 litr tekutiny. V míse smíchejte 800 ml rozmixovaného melounu s citronovou šťávou, kůrou, mlékem a 100 g cukru.
4.Zbývající tekutinu smíchejte s nabobtnalou želatinou a 2 minuty rozehřejte v mikrovlnné troubě na středním stupni. Dobře promíchejte s melounovou směsí.
5. Sušenkové těsto přelijte melounovou směsí a na 4 hodiny uložte do mrazáku.
6. Nakrájejte, ozdobte vyšlehanou smetanou a limetkovou kůrou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty