×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Svěží kostky z vodního melounu

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Svěží kostky z vodního melounu

Co budete potřebovat

300 g ovesných sušenek typu cookies
200 g cukru krupice
180 g másla
10 g plátkové želatiny
1 vodní meloun
100 ml citronové šťávy
1⁄2 lžičky citronové kůry
80 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1⁄2 limetky

Jak na to?

1. Sušenky rozmixujte. Smíchejte se 100 g cukru a změklým máslem. Plech vyložte pečicím papírem a na dno natlačte směs. Na 20 minut uložte do lednice.
2. Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
3. Meloun rozpulte, dužinu vydlabejte a rozmixujte, získáte cca 1 litr tekutiny. V míse smíchejte 800 ml rozmixovaného melounu s citronovou šťávou, kůrou, mlékem a 100 g cukru.
4.Zbývající tekutinu smíchejte s nabobtnalou želatinou a 2 minuty rozehřejte v mikrovlnné troubě na středním stupni. Dobře promíchejte s melounovou směsí.
5. Sušenkové těsto přelijte melounovou směsí a na 4 hodiny uložte do mrazáku.
6. Nakrájejte, ozdobte vyšlehanou smetanou a limetkovou kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svěží kostky z vodního melounu

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Videorecept Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 30 kusů
(0)

Co budete potřebovat

300 g ovesných sušenek typu cookies
200 g cukru krupice
180 g másla
10 g plátkové želatiny
1 vodní meloun
100 ml citronové šťávy
1⁄2 lžičky citronové kůry
80 ml mléka
100 ml smetany ke šlehání (33 %)
1⁄2 limetky

Jak na to?

1. Sušenky rozmixujte. Smíchejte se 100 g cukru a změklým máslem. Plech vyložte pečicím papírem a na dno natlačte směs. Na 20 minut uložte do lednice.
2. Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
3. Meloun rozpulte, dužinu vydlabejte a rozmixujte, získáte cca 1 litr tekutiny. V míse smíchejte 800 ml rozmixovaného melounu s citronovou šťávou, kůrou, mlékem a 100 g cukru.
4.Zbývající tekutinu smíchejte s nabobtnalou želatinou a 2 minuty rozehřejte v mikrovlnné troubě na středním stupni. Dobře promíchejte s melounovou směsí.
5. Sušenkové těsto přelijte melounovou směsí a na 4 hodiny uložte do mrazáku.
6. Nakrájejte, ozdobte vyšlehanou smetanou a limetkovou kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty