×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Co budete potřebovat

250 g másla + na vymazání
225 g třtinového cukru (světlejšího) + trochu navíc
300 g mletých mandlí
140 g + 25 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhané citronové kúry
2 vejce
1 lžička mleté skořice + trochu navíc
1 lžička prášku do pečiva
15–18 švestek, přepůlených
50 g mandlových lupínku
zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte.
2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout.
3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

250 g másla + na vymazání
225 g třtinového cukru (světlejšího) + trochu navíc
300 g mletých mandlí
140 g + 25 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhané citronové kúry
2 vejce
1 lžička mleté skořice + trochu navíc
1 lžička prášku do pečiva
15–18 švestek, přepůlených
50 g mandlových lupínku
zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte.
2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout.
3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty