×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Co budete potřebovat

250 g másla + na vymazání
225 g třtinového cukru (světlejšího) + trochu navíc
300 g mletých mandlí
140 g + 25 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhané citronové kúry
2 vejce
1 lžička mleté skořice + trochu navíc
1 lžička prášku do pečiva
15–18 švestek, přepůlených
50 g mandlových lupínku
zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte.
2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout.
3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

250 g másla + na vymazání
225 g třtinového cukru (světlejšího) + trochu navíc
300 g mletých mandlí
140 g + 25 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička čerstvě nastrouhané citronové kúry
2 vejce
1 lžička mleté skořice + trochu navíc
1 lžička prášku do pečiva
15–18 švestek, přepůlených
50 g mandlových lupínku
zakysaná smetana nebo šlehačka k podávání

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte.
2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout.
3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty