
Drobenkové jablečné řezy s pekanovými ořechy a skořicí

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Mléko polotučné bez laktózy 275 ml
- Jablko 400 g
- Voda 100 ml
- Pekanové ořechy 150 g
- Skořice mletá 1 člž
- Vejce 2 ks
- Cukr třtinový 50 g
- Smetana bez laktózy 30% 500 ml
- Máslo bez laktózy 125 g
- Směs na drobený dort bez lepku 410 g
- Mléko polotučné bez laktózy 275 ml
- Jablko 400 g
- Voda 100 ml
- Pekanové ořechy 150 g
- Skořice mletá 1 člž
- Vejce 2 ks
- Cukr třtinový 50 g
- Smetana bez laktózy 30% 500 ml
- Máslo bez laktózy 125 g
- Směs na drobený dort bez lepku 410 g
Příprava
- 1Ve velké míse vyšlehejte bezlepkovou směs na přípravu korpusu, 100 g másla pokojové teploty, 2 vejce a 275 ml mléka do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte 150 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů.
- 2Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem o rozměrech 24 × 26 cm. Pečte v troubě na 170 °C přibližně 30 minut. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout. Poté jej podélně rozřízněte na dva stejné pruhy.
- 3Na pánvi rozehřejte zbývajících 25 g másla. Přidejte oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky a nechte je dusit doměkka. Během dušení přilijte 100 ml vody. Jakmile jablka změknou, přisypte 50 g třtinového cukru a lžičku skořice a nechte směs lehce zkaramelizovat.
- 4Vychlazených 500 ml smetany vyšlehejte ručním šlehačem téměř dotuha. Poté přidejte směs na náplň a došlehejte. Spodní plát korpusu potřete připravenou jablečnou směsí. Na ni rovnoměrně naneste šlehačku. Vrchní plát korpusu rozdrobte na drobenku a posypte jí šlehačku. Hotový dort dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Poté ho nakrájejte na kousky a podávejte. Připravte si jednoduchý zimní dezert, který si navíc mohou vychutnat všichni.
- 1Ve velké míse vyšlehejte bezlepkovou směs na přípravu korpusu, 100 g másla pokojové teploty, 2 vejce a 275 ml mléka do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte 150 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů.
- 2Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem o rozměrech 24 × 26 cm. Pečte v troubě na 170 °C přibližně 30 minut. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout. Poté jej podélně rozřízněte na dva stejné pruhy.
- 3Na pánvi rozehřejte zbývajících 25 g másla. Přidejte oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky a nechte je dusit doměkka. Během dušení přilijte 100 ml vody. Jakmile jablka změknou, přisypte 50 g třtinového cukru a lžičku skořice a nechte směs lehce zkaramelizovat.
- 4Vychlazených 500 ml smetany vyšlehejte ručním šlehačem téměř dotuha. Poté přidejte směs na náplň a došlehejte. Spodní plát korpusu potřete připravenou jablečnou směsí. Na ni rovnoměrně naneste šlehačku. Vrchní plát korpusu rozdrobte na drobenku a posypte jí šlehačku. Hotový dort dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Poté ho nakrájejte na kousky a podávejte. Připravte si jednoduchý zimní dezert, který si navíc mohou vychutnat všichni.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.