ReceptyDrobenkové jablečné řezy s pekanovými ořechy a skořicí
Albert logo
  • Drobenkové jablečné řezy s pekanovými ořechy a skořicí

Drobenkové jablečné řezy s pekanovými ořechy a skořicí

Drobenkové jablečné řezy s pekanovými ořechy a skořicí
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Mléko polotučné bez laktózy 275 ml
  • Jablko 400 g
  • Voda 100 ml
  • Pekanové ořechy 150 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr třtinový 50 g
  • Smetana bez laktózy 30% 500 ml
  • Máslo bez laktózy 125 g
  • Směs na drobený dort bez lepku 410 g
  • Mléko polotučné bez laktózy 275 ml
  • Jablko 400 g
  • Voda 100 ml
  • Pekanové ořechy 150 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Cukr třtinový 50 g
  • Smetana bez laktózy 30% 500 ml
  • Máslo bez laktózy 125 g
  • Směs na drobený dort bez lepku 410 g

Příprava

  1. 1
    Ve velké míse vyšlehejte bezlepkovou směs na přípravu korpusu, 100 g másla pokojové teploty, 2 vejce a 275 ml mléka do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte 150 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů.
  2. 2
    Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem o rozměrech 24 × 26 cm. Pečte v troubě na 170 °C přibližně 30 minut. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout. Poté jej podélně rozřízněte na dva stejné pruhy.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte zbývajících 25 g másla. Přidejte oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky a nechte je dusit doměkka. Během dušení přilijte 100 ml vody. Jakmile jablka změknou, přisypte 50 g třtinového cukru a lžičku skořice a nechte směs lehce zkaramelizovat.
  4. 4
    Vychlazených 500 ml smetany vyšlehejte ručním šlehačem téměř dotuha. Poté přidejte směs na náplň a došlehejte. Spodní plát korpusu potřete připravenou jablečnou směsí. Na ni rovnoměrně naneste šlehačku. Vrchní plát korpusu rozdrobte na drobenku a posypte jí šlehačku. Hotový dort dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Poté ho nakrájejte na kousky a podávejte. Připravte si jednoduchý zimní dezert, který si navíc mohou vychutnat všichni.
  1. 1
    Ve velké míse vyšlehejte bezlepkovou směs na přípravu korpusu, 100 g másla pokojové teploty, 2 vejce a 275 ml mléka do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte 150 g nahrubo nasekaných pekanových ořechů.
  2. 2
    Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem o rozměrech 24 × 26 cm. Pečte v troubě na 170 °C přibližně 30 minut. Po upečení nechte korpus zcela vychladnout. Poté jej podélně rozřízněte na dva stejné pruhy.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte zbývajících 25 g másla. Přidejte oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky a nechte je dusit doměkka. Během dušení přilijte 100 ml vody. Jakmile jablka změknou, přisypte 50 g třtinového cukru a lžičku skořice a nechte směs lehce zkaramelizovat.
  4. 4
    Vychlazených 500 ml smetany vyšlehejte ručním šlehačem téměř dotuha. Poté přidejte směs na náplň a došlehejte. Spodní plát korpusu potřete připravenou jablečnou směsí. Na ni rovnoměrně naneste šlehačku. Vrchní plát korpusu rozdrobte na drobenku a posypte jí šlehačku. Hotový dort dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Poté ho nakrájejte na kousky a podávejte. Připravte si jednoduchý zimní dezert, který si navíc mohou vychutnat všichni.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.