Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,5 kg švestek
215 g cukru krupice
1 citron NP Bio
4 lžíce rumu
2 celé skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
1 lžička mletého kardamomu

Postup přípravy

1. Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na větší kousky a dejte do mísy. Přidejte cukr, šťávu i kůru z dobře omytého citronu, 3 lžíce rumu a koření. Takto nechte marinovat 2 hodiny.

2. Švestkovou směs přendejte do hlubšího plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 2 ½ až 3 hodiny. Každých 20 minut povidla promíchejte.

3. Po vyndání z trouby nechte směs chvilku vychladnout. Vyndejte skořici a přendejte povidla do mísy, ve které je ponorným mixérem rozmixujte na pyré.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty