
Švestková povidla
Postup přípravy
1. Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na větší kousky a dejte do mísy. Přidejte cukr, šťávu i kůru z dobře omytého citronu, 3 lžíce rumu a koření. Takto nechte marinovat 2 hodiny.
2. Švestkovou směs přendejte do hlubšího plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 2 ½ až 3 hodiny. Každých 20 minut povidla promíchejte.
3. Po vyndání z trouby nechte směs chvilku vychladnout. Vyndejte skořici a přendejte povidla do mísy, ve které je ponorným mixérem rozmixujte na pyré.
4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Pomohl vám recept?
12hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod