Švestková povidla
Ingredience
1,5 kg | švestek |
215 g | cukru krupice |
1 | citron NP Bio |
4 | lžíce rumu |
2 | celé skořice |
½ | lžičky mletého hřebíčku |
1 | lžička mletého kardamomu |
Postup přípravy
1. Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na větší kousky a dejte do mísy. Přidejte cukr, šťávu i kůru z dobře omytého citronu, 3 lžíce rumu a koření. Takto nechte marinovat 2 hodiny.
2. Švestkovou směs přendejte do hlubšího plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 2 ½ až 3 hodiny. Každých 20 minut povidla promíchejte.
3. Po vyndání z trouby nechte směs chvilku vychladnout. Vyndejte skořici a přendejte povidla do mísy, ve které je ponorným mixérem rozmixujte na pyré.
4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY