Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvatomartinská husí pečínka na hruškách a tymiánu
Albert logoAlbert logo
  • Svatomartinská husí pečínka  na hruškách a tymiánu

Svatomartinská husí pečínka na hruškách a tymiánu

Jaký by to byl svátek svatého Martina bez husy? Upečte si ji tentokrát s hruškami. Kombinace tučného masa a sladkých pečených hrušek vás u svátečního stolu určitě nadchne.
Svatomartinská husí pečínka  na hruškách a tymiánu
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Husa celá
  • Sůl
  • Hruška 5 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Kmín celý 1 plž
  • Voda 300 ml
  • Husa celá
  • Sůl
  • Hruška 5 ks
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Kmín celý 1 plž
  • Voda 300 ml

Příprava

1
Očištěné huse odřízněte křidýlka a položte je na dno pekáče. Husu zvenku i zevnitř důkladně prosolte a pak ji prsíčky dolů položte na odříznutá křidýlka. Přepulte 5 hrušek a zbavte je jádřinců. Část hrušek a 3 snítky tymiánu vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem husy. Pak ji rovnoměrně posypte kmínem a podlijte sklenicí vody.
2
Pekáč přiklopte víkem a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení odebírejte průběžně z pekáče sádlo, aby se nepřipalovalo. Po uplynutí hodiny husu obraťte a pokračujte v pečení ještě cca 2 hodiny. Posledních 30 minut pečte husu bez víka dozlatova.
3
Husu opatrně vyjměte z pekáče a uchovejte v teple přikrytou alobalem. Z pekáče odeberte zbylé sádlo a do výpeku přilijte horkou vodu. Nechte provařit spolu s hruškami a výpekem a pak šťávu přeceďte.
4
Husu naporcujte, podávejte s hruškami a přelitou připraveným výpekem. Jako přílohu doporučujeme knedlík dle vašeho výběru a dušené zelí.
1
Očištěné huse odřízněte křidýlka a položte je na dno pekáče. Husu zvenku i zevnitř důkladně prosolte a pak ji prsíčky dolů položte na odříznutá křidýlka. Přepulte 5 hrušek a zbavte je jádřinců. Část hrušek a 3 snítky tymiánu vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem husy. Pak ji rovnoměrně posypte kmínem a podlijte sklenicí vody.
2
Pekáč přiklopte víkem a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení odebírejte průběžně z pekáče sádlo, aby se nepřipalovalo. Po uplynutí hodiny husu obraťte a pokračujte v pečení ještě cca 2 hodiny. Posledních 30 minut pečte husu bez víka dozlatova.
3
Husu opatrně vyjměte z pekáče a uchovejte v teple přikrytou alobalem. Z pekáče odeberte zbylé sádlo a do výpeku přilijte horkou vodu. Nechte provařit spolu s hruškami a výpekem a pak šťávu přeceďte.
4
Husu naporcujte, podávejte s hruškami a přelitou připraveným výpekem. Jako přílohu doporučujeme knedlík dle vašeho výběru a dušené zelí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.