1
Očištěné huse odřízněte křidýlka a položte je na dno pekáče. Husu zvenku i zevnitř důkladně prosolte a pak ji prsíčky dolů položte na odříznutá křidýlka. Přepulte 5 hrušek a zbavte je jádřinců. Část hrušek a 3 snítky tymiánu vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem husy. Pak ji rovnoměrně posypte kmínem a podlijte sklenicí vody.
2
Pekáč přiklopte víkem a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení odebírejte průběžně z pekáče sádlo, aby se nepřipalovalo. Po uplynutí hodiny husu obraťte a pokračujte v pečení ještě cca 2 hodiny. Posledních 30 minut pečte husu bez víka dozlatova.
3
Husu opatrně vyjměte z pekáče a uchovejte v teple přikrytou alobalem. Z pekáče odeberte zbylé sádlo a do výpeku přilijte horkou vodu. Nechte provařit spolu s hruškami a výpekem a pak šťávu přeceďte.
4
Husu naporcujte, podávejte s hruškami a přelitou připraveným výpekem. Jako přílohu doporučujeme knedlík dle vašeho výběru a dušené zelí.
1
Očištěné huse odřízněte křidýlka a položte je na dno pekáče. Husu zvenku i zevnitř důkladně prosolte a pak ji prsíčky dolů položte na odříznutá křidýlka. Přepulte 5 hrušek a zbavte je jádřinců. Část hrušek a 3 snítky tymiánu vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem husy. Pak ji rovnoměrně posypte kmínem a podlijte sklenicí vody.
2
Pekáč přiklopte víkem a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení odebírejte průběžně z pekáče sádlo, aby se nepřipalovalo. Po uplynutí hodiny husu obraťte a pokračujte v pečení ještě cca 2 hodiny. Posledních 30 minut pečte husu bez víka dozlatova.
3
Husu opatrně vyjměte z pekáče a uchovejte v teple přikrytou alobalem. Z pekáče odeberte zbylé sádlo a do výpeku přilijte horkou vodu. Nechte provařit spolu s hruškami a výpekem a pak šťávu přeceďte.
4
Husu naporcujte, podávejte s hruškami a přelitou připraveným výpekem. Jako přílohu doporučujeme knedlík dle vašeho výběru a dušené zelí.