Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvatomartinská husa s jablky
Albert logoAlbert logo
  • Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa s jablky

Svatomartinská husa s jablky

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Sůl 3,5 člž
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 3 člž
  • Voda 100 ml
  • Skořice celá 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Jablko 8 ks
  • Brambory typu C 750 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Hřebíček 3 ks
  • Mouka hrubá 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 3,5 člž
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 3 člž
  • Voda 100 ml
  • Skořice celá 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Jablko 8 ks
  • Brambory typu C 750 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Hřebíček 3 ks
  • Mouka hrubá 250 g
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.
2
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.
1
Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.
2
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.