×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Svatomartinská husa s jablky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Svatomartinská husa s jablky

Co budete potřebovat

1 chlazená husa
2–3 lžičky soli
3 lžičky celého kmínu
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 svitek celé skořice
100 ml horké vody
8 malých očištěných jablek bez jádřinců
1 lžička mleté skořice
3 celé hřebíčky
Knedlíčky:
750 g brambor typu C, nastrouhaných najemno
1 lžička soli
1 vejce
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinská husa s jablky

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 chlazená husa
2–3 lžičky soli
3 lžičky celého kmínu
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 svitek celé skořice
100 ml horké vody
8 malých očištěných jablek bez jádřinců
1 lžička mleté skořice
3 celé hřebíčky
Knedlíčky:
750 g brambor typu C, nastrouhaných najemno
1 lžička soli
1 vejce
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty