×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Svatomartinská husa s jablky

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Svatomartinská husa s jablky

Co budete potřebovat

1 chlazená husa
2–3 lžičky soli
3 lžičky celého kmínu
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 svitek celé skořice
100 ml horké vody
8 malých očištěných jablek bez jádřinců
1 lžička mleté skořice
3 celé hřebíčky
Knedlíčky:
750 g brambor typu C, nastrouhaných najemno
1 lžička soli
1 vejce
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Svatomartinská husa s jablky

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne , Rozmarýn
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 chlazená husa
2–3 lžičky soli
3 lžičky celého kmínu
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 svitek celé skořice
100 ml horké vody
8 malých očištěných jablek bez jádřinců
1 lžička mleté skořice
3 celé hřebíčky
Knedlíčky:
750 g brambor typu C, nastrouhaných najemno
1 lžička soli
1 vejce
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty