1
Ostružiny dobře propláchněte. Dejte do hrnce, podlijte vodou, rumem a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezměknou. Pak směs propasírujte přes síto do druhého hrnce.
2
Přidejte cukr, skořici a nadrcený hřebíček. Pomalu vařte, až se odpaří voda a povidla zhoustnou na marmeládovou konzistenci.
3
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
1
Ostružiny dobře propláchněte. Dejte do hrnce, podlijte vodou, rumem a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezměknou. Pak směs propasírujte přes síto do druhého hrnce.
2
Přidejte cukr, skořici a nadrcený hřebíček. Pomalu vařte, až se odpaří voda a povidla zhoustnou na marmeládovou konzistenci.
3
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.