Sváteční koblížky
Ingredience
42 g | droždí |
300 ml | polotučného mléka |
150 g | cukru krupice |
400 g | hladké mouky |
300 g | polohrubé mouky |
120 g | másla |
1 | vanilkový cukr |
3 | vejce |
1 l | slunečnicového oleje |
1 | lžička mleté skořice |
Postup přípravy
1. Do mísy robotu nadrobte kostku droždí a zalijte ji 300 ml vlažného mléka, přidejte 70 g cukru a 100 g hladké mouky. Vše dohromady promíchejte a nechte vzejít kvásek.
2. Po přibližně 10 minutách přidejte zbylých 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 120 g rozpuštěného másla, lžíci rumu, vanilkový cukr a 3 vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto a nechte ho v míse přikryté čistou utěrkou kynout na teplém místě 30 minut.
3. Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte na tloušťku 1 cm a skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru cca 8 cm vykrajujte kolečka. Pak vykrojte uprostřed kolečko o průměru 3,5 cm. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
4. V hlubší pánvi rozpalte litr oleje na fritovací teplotu a osmažte v něm postupně koblížky po každé straně 2–3 minuty dozlatova. V misce promíchejte zbylých 80 g cukru a lžičku skořice. Koblížky vyjměte z oleje děrovanou lžící, nechte je okapat na papírové utěrce a pak obalte ve skořicovém cukru. Věřte, že se u vás dlouho neohřejí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY