×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sushi s krevetami

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Sushi s krevetami

Tip do kuchyně

 

Na tento recept použijte výhradně čerstvé krevety nebo ryby. Nepoužívejte zmražené produkty. Jen tak budete mít jistotu, že jsou suroviny opravdu čerstvé.

Co budete potřebovat

400 g krevet
wasabi
Suši rýže:
400 g suši rýže
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru
½ lžičky soli

Jak na to?

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.

2) Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.

3) Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.

4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.

5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.

6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jedeme dál:
7) Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.

8) Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.

9) Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.

10) Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.

11) Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sushi s krevetami

Předkrm Velmi snadné Asijská Chuťovky Něco lehkého Vaření Sushi Magazín 3/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Na tento recept použijte výhradně čerstvé krevety nebo ryby. Nepoužívejte zmražené produkty. Jen tak budete mít jistotu, že jsou suroviny opravdu čerstvé.

Co budete potřebovat

400 g krevet
wasabi
Suši rýže:
400 g suši rýže
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru
½ lžičky soli

Jak na to?

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.

2) Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.

3) Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.

4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.

5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.

6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jedeme dál:
7) Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.

8) Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.

9) Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.

10) Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.

11) Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Inspirujte se podobnými recepty