
Sushi s krevetami
Postup přípravy
Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2) Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3) Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
A jedeme dál:
7) Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.
8) Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.
9) Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.
10) Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.
11) Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.