×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sušenky z burákového másla

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Sušenky z burákového másla

Co budete potřebovat

100 g másla
140 g burákového másla
1 lžička vanilkového extraktu
220 g třtinového cukru
1 vejce
185 g hladké mouky
1/4 lžičky jedlé sody
celé neloupané mandle

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, burákové máslo, extrakt a cukr dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut. Přidejte vejce a šlehejte další 2–3 minuty. Nakonec vsypte mouku smíchanou s jedlou sodou a spojte v hladké kompaktní těsto. Mezi dvěma archy pečicího papíru těsto rozválejte do 5 mm tenkého plátů a dejte ho na 30 minut chladit. Vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 22 koleček. (Těsto s burákovým máslem je malinko hrudkovité, proto vykrajujte kolečka opatrně a zároveň rázně.) Kolečka přenášejte na plech vyložený pečicím papírem, ne úplně těsně vedle sebe, a ozdobte je mandlemi. Pečte 12–14 minut. Nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sušenky z burákového másla

Dezert Snadné Česká Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

100 g másla
140 g burákového másla
1 lžička vanilkového extraktu
220 g třtinového cukru
1 vejce
185 g hladké mouky
1/4 lžičky jedlé sody
celé neloupané mandle

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, burákové máslo, extrakt a cukr dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut. Přidejte vejce a šlehejte další 2–3 minuty. Nakonec vsypte mouku smíchanou s jedlou sodou a spojte v hladké kompaktní těsto. Mezi dvěma archy pečicího papíru těsto rozválejte do 5 mm tenkého plátů a dejte ho na 30 minut chladit. Vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 22 koleček. (Těsto s burákovým máslem je malinko hrudkovité, proto vykrajujte kolečka opatrně a zároveň rázně.) Kolečka přenášejte na plech vyložený pečicím papírem, ne úplně těsně vedle sebe, a ozdobte je mandlemi. Pečte 12–14 minut. Nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty