Studený rýžový salát
Ingredience
1 | varný sáček dlouhozrnné divoké rýže |
3 | rajčata |
1 | salátová okurka |
1 | červená paprika |
1 | červená cibule |
svazek pažitky | |
250 g | kuřecích prsou |
olej | |
2 | velké hrsti rukoly |
Na dresink: | |
---|---|
1 | lžička dijonské hořčice |
4 | lžíce balzamikového octa |
3 | lžíce sherry |
sůl | |
pepř | |
1 | lžičky krupicového cukru |
6 | lžic olivového oleje |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout. V míse smíchejte rajčata, okurku, papriku, cibuli a pažitku a vrhněte se na dresink. Ve střední misce důkladně smíchejte hořčici, ocet, sherry, sůl, pepř a cukr. Teprve pak do základu postupně zašlehávejte olej. Dresinkem přelijte zeleninu a rovněž k ní přimíchejte rýži. Dejte na hodinu uležet.
2. Kuřecí maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran na troše oleje. Pak jej nakrájejte na plátky a spolu s rukolou přidejte k salátu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY