×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Studený rýžový salát

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Studený rýžový salát

Co budete potřebovat

1 varný sáček dlouhozrnné divoké rýže
3 rajčata
1 salátová okurka
1 červená paprika
1 červená cibule
svazek pažitky
250 g kuřecích prsou
olej
2 velké hrsti rukoly
Na dresink:
1 lžička dijonské hořčice
4 lžíce balzamikového octa
3 lžíce sherry
sůl
pepř
1 lžičky krupicového cukru
6 lžic olivového oleje

Jak na to?

1. Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout. V míse smíchejte rajčata, okurku, papriku, cibuli a pažitku a vrhněte se na dresink. Ve střední misce důkladně smíchejte hořčici, ocet, sherry, sůl, pepř a cukr. Teprve pak do základu postupně zašlehávejte olej. Dresinkem přelijte zeleninu a rovněž k ní přimíchejte rýži. Dejte na hodinu uležet.
2. Kuřecí maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran na troše oleje. Pak jej nakrájejte na plátky a spolu s rukolou přidejte k salátu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Studený rýžový salát

Svačina Snadné Česká Saláty Pažitka , Rajče Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1 varný sáček dlouhozrnné divoké rýže
3 rajčata
1 salátová okurka
1 červená paprika
1 červená cibule
svazek pažitky
250 g kuřecích prsou
olej
2 velké hrsti rukoly
Na dresink:
1 lžička dijonské hořčice
4 lžíce balzamikového octa
3 lžíce sherry
sůl
pepř
1 lžičky krupicového cukru
6 lžic olivového oleje

Jak na to?

1. Rýži uvařte podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout. V míse smíchejte rajčata, okurku, papriku, cibuli a pažitku a vrhněte se na dresink. Ve střední misce důkladně smíchejte hořčici, ocet, sherry, sůl, pepř a cukr. Teprve pak do základu postupně zašlehávejte olej. Dresinkem přelijte zeleninu a rovněž k ní přimíchejte rýži. Dejte na hodinu uležet.
2. Kuřecí maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran na troše oleje. Pak jej nakrájejte na plátky a spolu s rukolou přidejte k salátu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty