×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štrúdl s jarní zeleninou

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Štrúdl s jarní zeleninou

Co budete potřebovat

60 g másla
1 pórek, na tenká kolečka
4 jarní mrkve, nakrájené na kratší a silnější nudličky
300 g baby špenátu, nasekaného svazek petrželky, nasekaný najemno
sůl, pepř
300 g lučiny
2 vejce + 1 žloutek na potření
500 g listového těsta hrubá
sůl na posypání

Jak na to?

Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štrúdl s jarní zeleninou

Snadné Česká Chuťovky Pečení Magazín 5/2011
(0)

Co budete potřebovat

60 g másla
1 pórek, na tenká kolečka
4 jarní mrkve, nakrájené na kratší a silnější nudličky
300 g baby špenátu, nasekaného svazek petrželky, nasekaný najemno
sůl, pepř
300 g lučiny
2 vejce + 1 žloutek na potření
500 g listového těsta hrubá
sůl na posypání

Jak na to?

Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty