×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štrúdl s jarní zeleninou

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Štrúdl s jarní zeleninou

Co budete potřebovat

60 g másla
1 pórek, na tenká kolečka
4 jarní mrkve, nakrájené na kratší a silnější nudličky
300 g baby špenátu, nasekaného svazek petrželky, nasekaný najemno
sůl, pepř
300 g lučiny
2 vejce + 1 žloutek na potření
500 g listového těsta hrubá
sůl na posypání

Jak na to?

Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štrúdl s jarní zeleninou

Snadné Česká Chuťovky Pečení Magazín 5/2011
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

60 g másla
1 pórek, na tenká kolečka
4 jarní mrkve, nakrájené na kratší a silnější nudličky
300 g baby špenátu, nasekaného svazek petrželky, nasekaný najemno
sůl, pepř
300 g lučiny
2 vejce + 1 žloutek na potření
500 g listového těsta hrubá
sůl na posypání

Jak na to?

Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek a pět minut opékejte, přidejte mrkev a za dalších pět minut i špenát. Nechte zavadnout, vmíchejte petrželku, osolte a opepřete a nechte vychladnout. Lučinu rozmíchejte se dvěma vejci a pak přimíchejte ke zchladlé zeleninové směsi. Podle chuti dosolte.
Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše, poklaďte náplní a zarolujte do štrúdlu. Ten potřete žloutkem a posypte hrubou solí a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty