Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Další recepty a články

Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou...
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Středozemní rajčatový salát
Středozemní...
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát

Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Co budete potřebovat

4 světlé papriky Bio farma Olešná
500 g keříkových rajčat Bio
farma Olešná
1 salátová okurka Bio
farma Olešná
250 g cherry rajčat Bio
farma Olešná
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje
1 citron
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 lžička oregana
100 g černých oliv bez pecky
200 g balkánského sýra
sůl, pepř

Jak na to?

1. Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.

2. V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte.

3. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte do salátu čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Salát Velmi snadné Středomořská Saláty Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

4 světlé papriky Bio farma Olešná
500 g keříkových rajčat Bio
farma Olešná
1 salátová okurka Bio
farma Olešná
250 g cherry rajčat Bio
farma Olešná
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje
1 citron
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 lžička oregana
100 g černých oliv bez pecky
200 g balkánského sýra
sůl, pepř

Jak na to?

1. Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.

2. V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte.

3. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte do salátu čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Teplý salát s uzenou makrelou
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Krevetový koktejl
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát
Středozemní rajčatový salát

Inspirujte se podobnými recepty