
Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem
Ingredience
4 | světlé papriky Bio farma Olešná |
500 g | keříkových rajčat Bio |
farma Olešná | |
1 | salátová okurka Bio |
farma Olešná | |
250 g | cherry rajčat Bio |
farma Olešná | |
1 | červená cibule |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | citron |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
1 | lžička oregana |
100 g | černých oliv bez pecky |
200 g | balkánského sýra |
sůl, pepř |
Postup přípravy
1. Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.
2. V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte.
3. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte do salátu čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod