Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem

Ingredience

4 světlé papriky Bio farma Olešná
500 g keříkových rajčat Bio
farma Olešná
1 salátová okurka Bio
farma Olešná
250 g cherry rajčat Bio
farma Olešná
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje
1 citron
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 lžička oregana
100 g černých oliv bez pecky
200 g balkánského sýra
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.

2. V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte.

3. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte do salátu čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty