Středomořský salát s olivami a balkánským sýrem
Ingredience
4 | světlé papriky Bio farma Olešná |
500 g | keříkových rajčat Bio |
farma Olešná | |
1 | salátová okurka Bio |
farma Olešná | |
250 g | cherry rajčat Bio |
farma Olešná | |
1 | červená cibule |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | citron |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
1 | lžička oregana |
100 g | černých oliv bez pecky |
200 g | balkánského sýra |
sůl, pepř |
Postup přípravy
1. Zeleninu omyjte a očistěte. Papriky a keříková rajčata nakrájejte na větší kousky a vsypte do mísy. Okurku nakrájejte na půlkolečka, cherry rajčata rozpulte a přisypte do mísy k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a rozdrobená je vložte ke zbytku zeleniny.
2. V jiné misce smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, rozmarýn nasekaný nadrobno a oregano. Připraveným dresinkem přelijte zeleninu a promíchejte.
3. Salát servírujte do hlubších talířů. Do každého talíře přidejte do salátu čtvrtinu oliv a nakrájený balkánský sýr. Nakonec vše osolte, opepřete dle vaší chuti a podávejte. Soli použijte s mírou, balkánský sýr je již sám o sobě dostatečně slaný.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY