Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Středomořský bramborový salát

Středomořský bramborový salát

Ingredience

1 kg brambor typu A
1 červené jablko
2 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce nakládaných cibulek
3 lžíce černých oliv bez pecky
100 g rukoly
10 sušených rajčat
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžíce majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
sůl, pepř
1 citron

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě teplé brambory oloupejte a nakrájejte na silnější kousky nebo plátky.

2. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na plátky a pak na nudličky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Jablko i celer přidejte k bramborám spolu s nakládanými cibulkami, olivami, rukolou, nakrájenými sušenými rajčaty a nasekanou bazalkou.

3. V misce metličkou smíchejte majonézu, jogurt, trochu soli, pepře a šťávu z ½ citronu. Dresinkem přelijte salát, promíchejte a podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty