×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Středomořské plněné žampiony
60 minut , Předkrm , Velmi snadné , Česká , Chuťovky ,

Středomořské plněné žampiony

Co budu potřebovat

8 velkých žampionů (nebo žampionů portobello) AQ
olivový olej
400 g tvarohu AQ
1 cuketa
4 šalotky
60 g sušených rajčat
25 černých oliv
1 hrst čerstvých bazalkových lístků
1 vejce
sůl AQ
pepř
100 g rukoly AQ
chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Žampio­nům vyřízněte nohu a vnitřky lehce vy­mažte olejem. V míse smíchejte tvaroh, cuketu, šalotky, rajčata, olivy, bazalku a vejce. Podle chuti osolte a opepřete a směsí naplňte houby. Vyskládejte je na plech, přiklopte alobalem a pečte 15 minut, odkryjte a 15 minut dopékej­te. Podávejte s rukolou a chlebem.
Tip - K náplni můžete přidat i kousky lehce opražené slaniny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut
  • Kapustičky se slaninou

    Chuťovky 15 minut
  • Carpaccio z červené řepy

    Chuťovky 60 minut