×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Středomořské plněné žampiony

Co budete potřebovat

8 velkých žampionů (nebo žampionů portobello) AQ
olivový olej
400 g tvarohu AQ
1 cuketa
4 šalotky
60 g sušených rajčat
25 černých oliv
1 hrst čerstvých bazalkových lístků
1 vejce
sůl AQ
pepř
100 g rukoly AQ
chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Žampio­nům vyřízněte nohu a vnitřky lehce vy­mažte olejem. V míse smíchejte tvaroh, cuketu, šalotky, rajčata, olivy, bazalku a vejce. Podle chuti osolte a opepřete a směsí naplňte houby. Vyskládejte je na plech, přiklopte alobalem a pečte 15 minut, odkryjte a 15 minut dopékej­te. Podávejte s rukolou a chlebem.
Tip - K náplni můžete přidat i kousky lehce opražené slaniny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Středomořské plněné žampiony

Předkrm Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

8 velkých žampionů (nebo žampionů portobello) AQ
olivový olej
400 g tvarohu AQ
1 cuketa
4 šalotky
60 g sušených rajčat
25 černých oliv
1 hrst čerstvých bazalkových lístků
1 vejce
sůl AQ
pepř
100 g rukoly AQ
chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Žampio­nům vyřízněte nohu a vnitřky lehce vy­mažte olejem. V míse smíchejte tvaroh, cuketu, šalotky, rajčata, olivy, bazalku a vejce. Podle chuti osolte a opepřete a směsí naplňte houby. Vyskládejte je na plech, přiklopte alobalem a pečte 15 minut, odkryjte a 15 minut dopékej­te. Podávejte s rukolou a chlebem.
Tip - K náplni můžete přidat i kousky lehce opražené slaniny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY