1
Rýži povařte 15 minut v osolené vodě.
2
Lilky důkladně opláchněte, podélně rozkrojte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Osolte a nechte vydlabanou částí dolů na papírové utěrce odkapat.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, spodní a dolní ohřev.
4
Ve větší míse promíchejte uvařenou rýži, olivy, rozpůlená rajčata, balkánský sýr pokrájený na kostičky, koření, 4 lžíce oleje, šťávu z citronu a dosolte.
5
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní lilky řeznou stranou vzhůru. Naplňte rýžovou směsí, zakryjte alobalem a pečte 10 minut. Odkryjte a dopečte dozlatova.
1
Rýži povařte 15 minut v osolené vodě.
2
Lilky důkladně opláchněte, podélně rozkrojte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Osolte a nechte vydlabanou částí dolů na papírové utěrce odkapat.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, spodní a dolní ohřev.
4
Ve větší míse promíchejte uvařenou rýži, olivy, rozpůlená rajčata, balkánský sýr pokrájený na kostičky, koření, 4 lžíce oleje, šťávu z citronu a dosolte.
5
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní lilky řeznou stranou vzhůru. Naplňte rýžovou směsí, zakryjte alobalem a pečte 10 minut. Odkryjte a dopečte dozlatova.