×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Středomořské lilky s pestrobarevnou bio rýží

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Středomořské lilky s pestrobarevnou bio rýží

Co budete potřebovat

200 g pestrobarevné rýže NP Bio sůl
2 lilky
140 g černých oliv
100 g bio cherry rajčat
150 g balkánského sýru
1 lžíce provensálského koření
5 lžic olivového oleje
1 citron NP Bio

Jak na to?

1. Rýži povařte 15 minut v osolené vodě.
2. Lilky důkladně opláchněte, podélně rozkrojte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Osolte a nechte vydlabanou částí dolů na papírové utěrce odkapat.
3. Troubu předehřejte na 200 °C, spodní a dolní ohřev.
4. Ve větší míse promíchejte uvařenou rýži, olivy, rozpůlená rajčata, balkánský sýr pokrájený na kostičky, koření, 4 lžíce oleje, šťávu z citronu a dosolte.
5. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní lilky řeznou stranou vzhůru. Naplňte rýžovou směsí, zakryjte alobalem a pečte 10 minut. Odkryjte a dopečte dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Středomořské lilky s pestrobarevnou bio rýží

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

200 g pestrobarevné rýže NP Bio sůl
2 lilky
140 g černých oliv
100 g bio cherry rajčat
150 g balkánského sýru
1 lžíce provensálského koření
5 lžic olivového oleje
1 citron NP Bio

Jak na to?

1. Rýži povařte 15 minut v osolené vodě.
2. Lilky důkladně opláchněte, podélně rozkrojte a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Osolte a nechte vydlabanou částí dolů na papírové utěrce odkapat.
3. Troubu předehřejte na 200 °C, spodní a dolní ohřev.
4. Ve větší míse promíchejte uvařenou rýži, olivy, rozpůlená rajčata, balkánský sýr pokrájený na kostičky, koření, 4 lžíce oleje, šťávu z citronu a dosolte.
5. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vyskládejte do ní lilky řeznou stranou vzhůru. Naplňte rýžovou směsí, zakryjte alobalem a pečte 10 minut. Odkryjte a dopečte dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty