Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g vepřové plece
4 stroužky česneku
6cm kousek zázvoru
6 lžic sójové omáčky
320 g rýže basmati bílé
2 cibule
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
240 g bramborového škrobu
200 ml slunečnicového oleje
140 g rajčatového protlaku
200 ml bílého vinného octa
140 ml vody
200 g třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
2 lžičky chilli vloček

Postup přípravy

1. Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3. Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4. K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5. Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6. V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
7. Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
8hodnocení3

Další videorecepty