Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Stir-fry z vepřové plece

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Stir-fry z vepřové plece

Co budete potřebovat

500 g vepřové plece
4 stroužky česneku
6cm kousek zázvoru
6 lžic sójové omáčky
320 g rýže basmati bílé
2 cibule
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
240 g bramborového škrobu
200 ml slunečnicového oleje
140 g rajčatového protlaku
200 ml bílého vinného octa
140 ml vody
200 g třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
2 lžičky chilli vloček

Jak na to?

1. Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3. Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4. K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5. Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6. V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
7. Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Stir-fry z vepřové plece

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Videorecept Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 1 (1)

Co budete potřebovat

500 g vepřové plece
4 stroužky česneku
6cm kousek zázvoru
6 lžic sójové omáčky
320 g rýže basmati bílé
2 cibule
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
240 g bramborového škrobu
200 ml slunečnicového oleje
140 g rajčatového protlaku
200 ml bílého vinného octa
140 ml vody
200 g třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
2 lžičky chilli vloček

Jak na to?

1. Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3. Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4. K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5. Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6. V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
7. Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty