
Sterilované okurky
Postup přípravy
Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.
TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.
Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod