×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sterilované okurky

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Sterilované okurky

Co budete potřebovat

okurky nakládačky, pevné, nezavadlé, co nejmenší
NA DNO KAŽDÉ SKLENICE:
2 malé snítky čerstvého kopru
1 bobkový list
třetina lžičky hořčičného semínka
1 kulička nového koření
3 kuličky černého pepře
5 koleček mrkve
pár kousků cibule
NA NÁLEV:
25 g soli
80 g krupicového cukru
250 ml octa

Jak na to?

Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.

TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.

Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sterilované okurky

Velmi snadné Česká Zavařeniny Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

okurky nakládačky, pevné, nezavadlé, co nejmenší
NA DNO KAŽDÉ SKLENICE:
2 malé snítky čerstvého kopru
1 bobkový list
třetina lžičky hořčičného semínka
1 kulička nového koření
3 kuličky černého pepře
5 koleček mrkve
pár kousků cibule
NA NÁLEV:
25 g soli
80 g krupicového cukru
250 ml octa

Jak na to?

Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.

TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.

Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty