Sterilované okurky
Ingredience
okurky nakládačky, pevné, nezavadlé, co nejmenší | |
NA DNO KAŽDÉ SKLENICE: | |
---|---|
2 | malé snítky čerstvého kopru |
1 | bobkový list |
třetina lžičky hořčičného semínka | |
1 | kulička nového koření |
3 | kuličky černého pepře |
5 | koleček mrkve |
pár kousků cibule | |
NA NÁLEV: | |
25 g | soli |
80 g | krupicového cukru |
250 ml | octa |
Postup přípravy
Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.
TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.
Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY