Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

okurky nakládačky, pevné, nezavadlé, co nejmenší
NA DNO KAŽDÉ SKLENICE:
2 malé snítky čerstvého kopru
1 bobkový list
třetina lžičky hořčičného semínka
1 kulička nového koření
3 kuličky černého pepře
5 koleček mrkve
pár kousků cibule
NA NÁLEV:
25 g soli
80 g krupicového cukru
250 ml octa

Postup přípravy

Okurky nechte jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně operte, případně i vydrbejte jemným kartáčkem. Na dno každé sklenice dejte všechny ingredience a pak do nich naskládejte i okurky, a to tak, aby byly pevně fixované. Zalijte nálevem připraveným ze všech potřebných ingrediencí a 700 ml vody zahřáté na 70 °C. Sklenice zalévejte jen asi centimetr pod okraj a zavíčkujte.

TIP: Při sterilování okurek je dobré dávat po obvodu sklenic stejně velké plody a doprostřed namíchat nestejné kusy zeleniny.

Okurky můžete oprat klidně i v pračce. Nastavte ji na studené praní a hlavně vypněte ždímání. Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty