Steaky z panenky s petrželovým pestem
Ingredience
400 ml | plnotučného mléka |
400 ml | vody |
sůl | |
120 g | instantní polenty NP Bio |
100 g | parmazánu |
40 g | másla |
1 | bio citron |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
mletý muškátový oříšek | |
kurkuma | |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | čerstvé petržele |
200 ml | olivového oleje |
pepř | |
800 g | vepřové panenky |
50 ml | bílého vína |
Postup přípravy
1. V hrnci přiveďte k varu mléko a vodu, pak přidejte lžičku soli a pomalu přisypte polentu. Vařte do zhoustnutí 4–5 minut. Přidejte 50 g nastrouhaného parmazánu, 20 g másla, čajovou lžičku nastrouhané citronové kůry, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku a kurkumy. Do vymazaného pekáčku nalijte polentu do vrstvy silné 2 cm, uhlaďte a nechte v chladničce ztuhnout.
2. Ořechy krátce opražte v pánvi bez tuku, nechte vychladnout a vložte do mixéru. Přidejte zbytek nastrouhaného parmazánu, petržel, 100 ml olivového oleje, špetku soli, pepře a mixujte dohladka. Takto připravené pesto přendejte do misky.
3. Ztuhlou polentu vyklopte, nakrájejte na kostky a opečte na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
4. Vepřovou panenku nakrájejte na 3cm steaky, orestujte na rozehřátém oleji 4 minuty z každé strany, osolte a opepřete. Přidejte zbylé máslo, podlijte vínem a nechte alkohol krátce odpařit. Podávejte s pestem a polentou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY