
Steaky z krkovice se šalvějí a citronem
Porce šťavnaté krkovice provoněné šalvějí a citronovou kůrou dělaná hezky venku na grilu. Tak si představujeme letní grilovačku s partou přátel.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Pepř
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Citron 1 ks
- Šalvěj čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Pepř
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Citron 1 ks
- Šalvěj čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
- 2Vepřovou krkovici rozkrojenou na 4 plátky pokapejte olivovým olejem z obou stran, potřete 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte hrstí šalvějových lístků nasekaných nožem.
- 3Než vložíte maso na gril, ještě jej zastrouhejte kůrou z 1 citronu a zakápněte trochou šťávy z něj. Zbytek citronu si nechte na závěr vaření.
- 4Steaky promasírujte, položte na gril nebo pánev a z každé strany opékejte 2 minuty. Postup zopakujte ještě jednou. Celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut opékání.
- 5Maso dejte z grilu na talíř a nechte ho chvíli odpočinout. Vymačkejte na něj zbytek citronu.
- 6Nejlépe chutná grilované maso s listovým salátem a samozřejmě v kruhu rodiny a přátel.
- 1Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
- 2Vepřovou krkovici rozkrojenou na 4 plátky pokapejte olivovým olejem z obou stran, potřete 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte hrstí šalvějových lístků nasekaných nožem.
- 3Než vložíte maso na gril, ještě jej zastrouhejte kůrou z 1 citronu a zakápněte trochou šťávy z něj. Zbytek citronu si nechte na závěr vaření.
- 4Steaky promasírujte, položte na gril nebo pánev a z každé strany opékejte 2 minuty. Postup zopakujte ještě jednou. Celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut opékání.
- 5Maso dejte z grilu na talíř a nechte ho chvíli odpočinout. Vymačkejte na něj zbytek citronu.
- 6Nejlépe chutná grilované maso s listovým salátem a samozřejmě v kruhu rodiny a přátel.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat recept zdravější Vepřovou krkovici můžete zaměnit za vepřovou panenku. Ta obsahuje kvalitní libové maso. Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory ve slupce nebo kvalitní celozrnné pečivo.Co byste o vepřovém masu měli vědět Kvalitní vepřové maso je zdrojem dobře vstřebatelných bílkovin a vitaminů skupiny B. Z vepřového masa bychom měli vybírat méně tučné druhy. Ideální je vepřová panenka, kýta nebo pečeně.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.