×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steaky se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Steaky se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky
olivový olej
drcený barevný pepr
Na švestkovou omácku:
1 malá cibule
olivový olej
1 velká lžíce hnědého cukru
250 ml červeného vína
250 ml drůbežího vývaru
5 ml sójové omácky
440 g švestkových povidel, sůl
opečené brambory a polníček k podávání

Jak na to?

1. Na omáčku orestujte nakrájenou cibuli na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte červeným vínem a počkejte, až se mírně odpaří. Pak přidejte vývar, sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání vařte deset minut. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí. Udržujte teplé.
2. Maso promačkejte klouby ruky, lehce potřete olivovým olejem a posypte drceným barevným pepřem.
3. Pak maso zprudka opečte na pánvi – z každé strany dvě minuty. Pouze pokud chcete steaky středně nebo hodně propečené, opékejte je tři až pět minut.
4. Maso přendejte do zapékací misky a dejte na osm minut do trouby vyhřáté na 140° C. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte ještě deset minut odpočívat. Steaky podávejte se švestkovou omáčkou, bramborem a polníčkem nebo lehkým zeleninovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky se švestkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky
olivový olej
drcený barevný pepr
Na švestkovou omácku:
1 malá cibule
olivový olej
1 velká lžíce hnědého cukru
250 ml červeného vína
250 ml drůbežího vývaru
5 ml sójové omácky
440 g švestkových povidel, sůl
opečené brambory a polníček k podávání

Jak na to?

1. Na omáčku orestujte nakrájenou cibuli na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte červeným vínem a počkejte, až se mírně odpaří. Pak přidejte vývar, sójovou omáčku a povidla. Za stálého míchání vařte deset minut. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí. Udržujte teplé.
2. Maso promačkejte klouby ruky, lehce potřete olivovým olejem a posypte drceným barevným pepřem.
3. Pak maso zprudka opečte na pánvi – z každé strany dvě minuty. Pouze pokud chcete steaky středně nebo hodně propečené, opékejte je tři až pět minut.
4. Maso přendejte do zapékací misky a dejte na osm minut do trouby vyhřáté na 140° C. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte ještě deset minut odpočívat. Steaky podávejte se švestkovou omáčkou, bramborem a polníčkem nebo lehkým zeleninovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty