×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steaky se solí

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Steaky se solí

Co budete potřebovat

1 kg hovězích steaků (rump steak a entrecôte)
1 lžíce olivového oleje
300 g hrubé mořské soli
mletý černý pepř
Na omáčku chimichuri:
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 lžíce oregana
2 lžičky rozmarýnu
1 lžička pálivé papriky
1/2 lžičky chilli koření
1 stroužek česneku
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte omáčku chimichuri: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
2. Kusy masa napíchejte na grilovací špejle a potřete olejem. Pak je posypte solí a dejte na hodinu odležet do lednice. Vyndejte, zbavte soli, opepřete a grilujte je 7 minut z každé strany. Podávejte s omáčkou chimichuri.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky se solí

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Grilování Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 kg hovězích steaků (rump steak a entrecôte)
1 lžíce olivového oleje
300 g hrubé mořské soli
mletý černý pepř
Na omáčku chimichuri:
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 lžíce oregana
2 lžičky rozmarýnu
1 lžička pálivé papriky
1/2 lžičky chilli koření
1 stroužek česneku
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte omáčku chimichuri: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
2. Kusy masa napíchejte na grilovací špejle a potřete olejem. Pak je posypte solí a dejte na hodinu odležet do lednice. Vyndejte, zbavte soli, opepřete a grilujte je 7 minut z každé strany. Podávejte s omáčkou chimichuri.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat