×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Steaky se solí

Co budete potřebovat

1 kg hovězích steaků (rump steak a entrecôte)
1 lžíce olivového oleje
300 g hrubé mořské soli
mletý černý pepř
Na omáčku chimichuri:
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 lžíce oregana
2 lžičky rozmarýnu
1 lžička pálivé papriky
1/2 lžičky chilli koření
1 stroužek česneku
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte omáčku chimichuri: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
2. Kusy masa napíchejte na grilovací špejle a potřete olejem. Pak je posypte solí a dejte na hodinu odležet do lednice. Vyndejte, zbavte soli, opepřete a grilujte je 7 minut z každé strany. Podávejte s omáčkou chimichuri.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky se solí

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Grilování Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 kg hovězích steaků (rump steak a entrecôte)
1 lžíce olivového oleje
300 g hrubé mořské soli
mletý černý pepř
Na omáčku chimichuri:
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 lžíce oregana
2 lžičky rozmarýnu
1 lžička pálivé papriky
1/2 lžičky chilli koření
1 stroužek česneku
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte omáčku chimichuri: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
2. Kusy masa napíchejte na grilovací špejle a potřete olejem. Pak je posypte solí a dejte na hodinu odležet do lednice. Vyndejte, zbavte soli, opepřete a grilujte je 7 minut z každé strany. Podávejte s omáčkou chimichuri.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY