×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Co budete potřebovat

4 x steak hovězí Chuck Tender
olivový olej na potření
sůl, pepř
polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování
Na pařížské máslo
250 g másla, změklého
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.

Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Snadné Francouzská Pečení
(0)

Co budete potřebovat

4 x steak hovězí Chuck Tender
olivový olej na potření
sůl, pepř
polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování
Na pařížské máslo
250 g másla, změklého
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.

Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Inspirujte se podobnými recepty