×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Co budete potřebovat

4 x steak hovězí Chuck Tender
olivový olej na potření
sůl, pepř
polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování
Na pařížské máslo
250 g másla, změklého
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.

Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Snadné Francouzská Pečení
Průměrné hodnocení 1 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 x steak hovězí Chuck Tender
olivový olej na potření
sůl, pepř
polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování
Na pařížské máslo
250 g másla, změklého
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.

Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

Inspirujte se podobnými recepty