Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

40 g slaniny v celku
1 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
600 g růžičkové kapusty
sůl
150 g másla NP Free from
1 lžíce balzamika
4 balení vepřové krkovice bez kosti NP Bio
pepř
2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 hrst mandlí NP Bio

Postup přípravy

1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a oloupaný česnek prolisujte.

2. Na rozehřáté pánvi orestujte slaninu. Přidejte cibuli, česnek a opečte asi 2 minuty.

3. Kapustičky propláchněte a překrojte napůl. Pak je vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přidejte je do pánve ke slanině. Promíchejte a dejte stranou.

4. Na stejné pánvi rozehřejte máslo spolu s balzamikem a opatrně vymíchejte omáčku. Přelijte do ní kapustičky.

5. Krkovici vyndejte z obalu, osolte a opepřete. V pánvi na rozpáleném oleji opečte krkovici z obou stran zhruba 5–6 minut dle tloušťky plátku.

6. Mandle nasekejte nahrubo a v rendlíku nasucho orestujte. Na talíře dejte kapustičky a steak z krkovice nakrájený na třetiny. Nakonec ozdobte mandlemi. na kostičky.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty