
Steak z krkovice low carb
Postup přípravy
1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a oloupaný česnek prolisujte.
2. Na rozehřáté pánvi orestujte slaninu. Přidejte cibuli, česnek a opečte asi 2 minuty.
3. Kapustičky propláchněte a překrojte napůl. Pak je vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přidejte je do pánve ke slanině. Promíchejte a dejte stranou.
4. Na stejné pánvi rozehřejte máslo spolu s balzamikem a opatrně vymíchejte omáčku. Přelijte do ní kapustičky.
5. Krkovici vyndejte z obalu, osolte a opepřete. V pánvi na rozpáleném oleji opečte krkovici z obou stran zhruba 5–6 minut dle tloušťky plátku.
6. Mandle nasekejte nahrubo a v rendlíku nasucho orestujte. Na talíře dejte kapustičky a steak z krkovice nakrájený na třetiny. Nakonec ozdobte mandlemi. na kostičky.