×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Další recepty a články

Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Hlavní chod Náročné Americká Grilování Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Inspirujte se podobnými recepty