×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Hlavní chod Náročné Americká Grilování Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...
Pečené brambory s fazolkami a...

Inspirujte se podobnými recepty