×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Hlavní chod Náročné Americká Grilování Rozmarýn Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 hovězí steaky Albert Excellent s ochuceným máslem (vhodný je entrecote nebo rumpsteak – viz rámeček vpravo dole)
sůl, pepř
olivový olej
1 větvička rozmarýnu
1 žlutá + 1 červená paprika, očištěné a nakrájené
1 cuketa, nakrájená na kolečka
1 lilek, nakrájený na kolečka
rukola a míchaný listový salát, popřípadě zelený chřest k ozdobení
Na omáčku
20 g šalotky
20 g červené papriky
20 g žampionů
20 ml silného hovězího vývaru
50 ml smetany
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl, olej, brandy k dochucení

Jak na to?

1.Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2.Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3.Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4.Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.