Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Šťavnatá kuřecí prsíčka na grilu v jogurtové marinádě

Šťavnatá kuřecí prsíčka na grilu v jogurtové marinádě

Ingredience

200 g bílého jogurtu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušeného oregana
1 lžíce sladké červené papriky
3 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
800 g Královských kuřecích
prsou Albert
1 hrst čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. V míse promíchejte 200 g jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, lžíci oregana a papriky, 3 prolisované stroužky česneku, 4 snítky tymiánu, ½ lžičky soli a špetku pepře.
2. Do marinády vložte 800 g kuřecích prsou, promíchejte, překryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat 2 hodiny v chladničce.
3. Ke konci marinování rozpalte gril. Maso vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Grilujte na rozpáleném roštu při střední teplotě z každé strany 8 minut.
4. Po sejmutí z roštu nechte 5 minut odpočinout mezi dvěma přiklopenými talíři a pak se šťavnatá grilovaná prsíčka mohou podávat, posypaná čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
16hodnocení5

Další videorecepty