×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špíz s vepřovou panenkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Špíz s vepřovou panenkou

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz s vepřovou panenkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Výhodou špízů je jejich jednoduchá příprava. Menší kousky masa se rychle propečou a přitom zůstanou šťavnaté.

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019