×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špíz s vepřovou panenkou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Špíz s vepřovou panenkou

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz s vepřovou panenkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)
Výhodou špízů je jejich jednoduchá příprava. Menší kousky masa se rychle propečou a přitom zůstanou šťavnaté.

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat