×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špíz s vepřovou panenkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Špíz s vepřovou panenkou

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz s vepřovou panenkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (15)
Výhodou špízů je jejich jednoduchá příprava. Menší kousky masa se rychle propečou a přitom zůstanou šťavnaté.

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty