×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špíz s vepřovou panenkou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Špíz s vepřovou panenkou

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špíz s vepřovou panenkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Magazín 4/2018
Průměrné hodnocení 4 (4)
Výhodou špízů je jejich jednoduchá příprava. Menší kousky masa se rychle propečou a přitom zůstanou šťavnaté.

Co budete potřebovat

Marináda
2 stroužky česneku
5 lžic medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
½ lžičky pepře
Špíz
250 g vepřové panenky
2 žluté papriky
1 cuketa
1 menší lilek
1 větší červená cibule
250 g cherry rajčat
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Dip
¼ svazku hladkolisté petržele
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete česnek a v misce smíchejte ingredience na marinádu. Z masa odstraňte případné blanky a nakrájejte na větší kostky. Vložte do marinády a ze všech stran obalte. Zakryjte fólií a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice.
Papriky nakrájejte na čtverečky, cuketu a lilek na kolečka, cibuli na větší kousky. Na špejle napichujte střídavě maso a ostatní druhy zeleniny. Na rozpálené pánvi rychle opečte špízy ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přesuňte na pekáč a dopečte v troubě 15 minut.
Nasekejte bylinky a přidejte k jogurtu s majonézou. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
Před podáváním posypte špízy se-
zamem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty