×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špikovaná vepřová krkovička

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Špikovaná vepřová krkovička

Co budete potřebovat

vepřová krkovička
1 cibule
česnek
dijonská hořčice
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
na přílohu:
fíky
citronová šťáva
máta
máslo
cukr

Jak na to?

Maso na několika místech nařízneme a vložíme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a z obou stran posypeme nasekanými bylinkami.
Alobal pokapeme olivovým olejem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní položíme maso a navrch ještě jednou posypeme cibulí. Vše zabalíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím necháme na pánvi rozpustit kousek másla a orestujeme na něm rozpůlené fíky, které posypeme cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přisypeme ještě nakrájenou mátu.
Asi po hodině vyndáme maso z trouby, necháme chvíli odležet, nakrájíme na plátky a podáváme spolu s fíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špikovaná vepřová krkovička

Hlavní chod Snadné Česká Pečení
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

vepřová krkovička
1 cibule
česnek
dijonská hořčice
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
na přílohu:
fíky
citronová šťáva
máta
máslo
cukr

Jak na to?

Maso na několika místech nařízneme a vložíme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a z obou stran posypeme nasekanými bylinkami.
Alobal pokapeme olivovým olejem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní položíme maso a navrch ještě jednou posypeme cibulí. Vše zabalíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím necháme na pánvi rozpustit kousek másla a orestujeme na něm rozpůlené fíky, které posypeme cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přisypeme ještě nakrájenou mátu.
Asi po hodině vyndáme maso z trouby, necháme chvíli odležet, nakrájíme na plátky a podáváme spolu s fíky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat