×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špikovaná vepřová krkovička

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Špikovaná vepřová krkovička

Co budete potřebovat

vepřová krkovička
1 cibule
česnek
dijonská hořčice
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
na přílohu:
fíky
citronová šťáva
máta
máslo
cukr

Jak na to?

Maso na několika místech nařízneme a vložíme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a z obou stran posypeme nasekanými bylinkami.
Alobal pokapeme olivovým olejem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní položíme maso a navrch ještě jednou posypeme cibulí. Vše zabalíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím necháme na pánvi rozpustit kousek másla a orestujeme na něm rozpůlené fíky, které posypeme cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přisypeme ještě nakrájenou mátu.
Asi po hodině vyndáme maso z trouby, necháme chvíli odležet, nakrájíme na plátky a podáváme spolu s fíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špikovaná vepřová krkovička

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Rozmarýn , Tymián , Máta
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

vepřová krkovička
1 cibule
česnek
dijonská hořčice
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
na přílohu:
fíky
citronová šťáva
máta
máslo
cukr

Jak na to?

Maso na několika místech nařízneme a vložíme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a z obou stran posypeme nasekanými bylinkami.
Alobal pokapeme olivovým olejem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní položíme maso a navrch ještě jednou posypeme cibulí. Vše zabalíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím necháme na pánvi rozpustit kousek másla a orestujeme na něm rozpůlené fíky, které posypeme cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přisypeme ještě nakrájenou mátu.
Asi po hodině vyndáme maso z trouby, necháme chvíli odležet, nakrájíme na plátky a podáváme spolu s fíky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty