Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem

Co budete potřebovat

4 krůtí spodní stehna
4 stroužky česneku
100 g slaniny
4 snítky rozmarýnu
sůl
pepř
200 ml vody
1 svazek zeleného chřestu

Jak na to?

1. Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.

2. Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.

4. Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.

5. Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špikovaná krůtí stehna se zeleným chřestem

Hlavní chod Snadné Česká Maso Velikonoce Magazín 3/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 krůtí spodní stehna
4 stroužky česneku
100 g slaniny
4 snítky rozmarýnu
sůl
pepř
200 ml vody
1 svazek zeleného chřestu

Jak na to?

1. Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.

2. Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.

4. Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.

5. Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty