Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Těsto:
250 g hladké mouky
sůl
150 g másla
4 lžíce ledové vody
Náplň:
300 g měkkého tvarohu
2 vejce
50 ml mléka
300 g mraženého špenátu, rozmrzlého, vyždímaného
2 stroužky česneku, prolisovaného
hrst baby špenátu
100 g eidamu bloček, nastrouhaného

Postup přípravy

V robotu promixujte mouku, sůl a máslo do drobenkové konzistence. Přidejte 3 lžíce ledové vody a zapulzujte. Následně přidejte další lžíci vody, zapulzujte. Vznikne kompaktní hmota, z které udělejte hrubší placku, zabalte ji do fólie a nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku a přendejte ji do koláčové formy o průměru 28 cm, dejte do lednice. Tvaroh ušlehejte s vejci a mlékem, přidejte mražený špenát a česnek, promíchejte a vlijte na těsto. Zasypte čerstvým špenátem a sýrem. Pečte 25 minut.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty