×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Špenátový dip

Tip do kuchyně

 

Ke špenátovému dipu podávejte na proužky nakrájenou mrkev, celer a okurku.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
160 g čerstvého špenátu
30 g polníčku
1/2 avokáda
250 ml bílého jogurtu
1 lžička citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky tabasca
sůl
pepř
zelenina k podávání

Jak na to?

Dopřejte si zeleninovou svačinku se špenátovým dipem.

1) Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.

2) Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.

3) Zchladlý pak se zbývajícími přísadami rozmixujte do­hladka.

4) Nejméně hodinu chlaďte, a pak podávejte s nakrájenou zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátový dip

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Dušení Špenát Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Ke špenátovému dipu podávejte na proužky nakrájenou mrkev, celer a okurku.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
160 g čerstvého špenátu
30 g polníčku
1/2 avokáda
250 ml bílého jogurtu
1 lžička citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky tabasca
sůl
pepř
zelenina k podávání

Jak na to?

Dopřejte si zeleninovou svačinku se špenátovým dipem.

1) Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.

2) Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.

3) Zchladlý pak se zbývajícími přísadami rozmixujte do­hladka.

4) Nejméně hodinu chlaďte, a pak podávejte s nakrájenou zeleninou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY