×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu AQ, spařeného, osušeného, nasekaného
100 g lučiny
100 g tvarohu AQ
50 g parmazánu + k podávání
50 g polohrubé mouky + na poprášení
2 vejce
sůl, pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
40 g másla
Na rajčatovou salsu:
300 g směsi cherry rajčat – žlutá, oranžová, červená
12 ančovičkových řezů
1 hrst bazalkových lístku
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého
vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Špenát dejte do mísy, smíchejte s lučinou, tvarohem, parmazánem, moukou, vejci, pažitkou a česnekem a zpracujte na kompaktní hmotu. Vytvořte z ní kuličky, ty ještě obalte v mouce a na másle osmažte dozlatova.
2. Knedlíčky můžete podávat s rajčaty, teplou rajčatovou omáčkou nebo salsou podle našeho receptu. Cherry rajčata, přepůlte, smíchejte s nasekanými ančovičkami, bazalkou, utřeným česnekem a přelijte olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou

Předkrm Velmi snadné Italská Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu AQ, spařeného, osušeného, nasekaného
100 g lučiny
100 g tvarohu AQ
50 g parmazánu + k podávání
50 g polohrubé mouky + na poprášení
2 vejce
sůl, pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
40 g másla
Na rajčatovou salsu:
300 g směsi cherry rajčat – žlutá, oranžová, červená
12 ančovičkových řezů
1 hrst bazalkových lístku
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého
vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Špenát dejte do mísy, smíchejte s lučinou, tvarohem, parmazánem, moukou, vejci, pažitkou a česnekem a zpracujte na kompaktní hmotu. Vytvořte z ní kuličky, ty ještě obalte v mouce a na másle osmažte dozlatova.
2. Knedlíčky můžete podávat s rajčaty, teplou rajčatovou omáčkou nebo salsou podle našeho receptu. Cherry rajčata, přepůlte, smíchejte s nasekanými ančovičkami, bazalkou, utřeným česnekem a přelijte olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...

Inspirujte se podobnými recepty