Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou
Ingredience
200 g | čerstvého špenátu AQ, spařeného, osušeného, nasekaného |
100 g | lučiny |
100 g | tvarohu AQ |
50 g | parmazánu + k podávání |
50 g | polohrubé mouky + na poprášení |
2 | vejce |
sůl, pepř | |
1 | lžíce čerstvé pažitky |
1 | stroužek česneku |
40 g | másla |
Na rajčatovou salsu: | |
---|---|
300 g | směsi cherry rajčat – žlutá, oranžová, červená |
12 | ančovičkových řezů |
1 | hrst bazalkových lístku |
1 | stroužek česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce bílého |
vinného octa | |
sůl, pepř |
Postup přípravy
1. Špenát dejte do mísy, smíchejte s lučinou, tvarohem, parmazánem, moukou, vejci, pažitkou a česnekem a zpracujte na kompaktní hmotu. Vytvořte z ní kuličky, ty ještě obalte v mouce a na másle osmažte dozlatova.
2. Knedlíčky můžete podávat s rajčaty, teplou rajčatovou omáčkou nebo salsou podle našeho receptu. Cherry rajčata, přepůlte, smíchejte s nasekanými ančovičkami, bazalkou, utřeným česnekem a přelijte olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY