Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g čerstvého špenátu AQ, spařeného, osušeného, nasekaného
100 g lučiny
100 g tvarohu AQ
50 g parmazánu + k podávání
50 g polohrubé mouky + na poprášení
2 vejce
sůl, pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
40 g másla
Na rajčatovou salsu:
300 g směsi cherry rajčat – žlutá, oranžová, červená
12 ančovičkových řezů
1 hrst bazalkových lístku
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého
vinného octa
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Špenát dejte do mísy, smíchejte s lučinou, tvarohem, parmazánem, moukou, vejci, pažitkou a česnekem a zpracujte na kompaktní hmotu. Vytvořte z ní kuličky, ty ještě obalte v mouce a na másle osmažte dozlatova.
2. Knedlíčky můžete podávat s rajčaty, teplou rajčatovou omáčkou nebo salsou podle našeho receptu. Cherry rajčata, přepůlte, smíchejte s nasekanými ančovičkami, bazalkou, utřeným česnekem a přelijte olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty