×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátovo-polentové koule

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Špenátovo-polentové koule

Co budete potřebovat

120 g polenty
sůl
několik lžic rozmraženého sekaného špenátu
1 lžíce olivového oleje
100 g ricotty
2 stroužky česneku
100 g balkánského sýru
125 g másla, na plátky
K podávání:
olivový olej
2 stroužky česneku, na plátky
2 hrsti cherry rajčátek

Jak na to?

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátovo-polentové koule

Snadné Italská Vegetariánské Rajče Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (10)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

120 g polenty
sůl
několik lžic rozmraženého sekaného špenátu
1 lžíce olivového oleje
100 g ricotty
2 stroužky česneku
100 g balkánského sýru
125 g másla, na plátky
K podávání:
olivový olej
2 stroužky česneku, na plátky
2 hrsti cherry rajčátek

Jak na to?

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019