×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátovo-polentové koule

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Špenátovo-polentové koule

Co budete potřebovat

120 g polenty
sůl
několik lžic rozmraženého sekaného špenátu
1 lžíce olivového oleje
100 g ricotty
2 stroužky česneku
100 g balkánského sýru
125 g másla, na plátky
K podávání:
olivový olej
2 stroužky česneku, na plátky
2 hrsti cherry rajčátek

Jak na to?

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátovo-polentové koule

Snadné Italská Vegetariánské Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

120 g polenty
sůl
několik lžic rozmraženého sekaného špenátu
1 lžíce olivového oleje
100 g ricotty
2 stroužky česneku
100 g balkánského sýru
125 g másla, na plátky
K podávání:
olivový olej
2 stroužky česneku, na plátky
2 hrsti cherry rajčátek

Jak na to?

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat