Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátové šátečky
Albert logoAlbert logo
  • Špenátové šátečky
Špenátové šátečky

Špenátové šátečky

Dokřupava upečené listové těsto plněné zeleninou nebo masem najdete pod tímto názvem nejen v Turecku. Börek s chutnou špenátovou náplní oceníme i během českého léta.
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Muškátový oříšek
  • Ricotta 200 g
  • Kopr čerstvý 2 plž
  • Máta 1 plž
  • Feta 100 g
  • Listové těsto 500 g
  • Sezam 1 plž
  • Jogurt řecký 150 g
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Kopr 1 člž
  • Máslo 1 člž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Muškátový oříšek
  • Ricotta 200 g
  • Kopr čerstvý 2 plž
  • Máta 1 plž
  • Feta 100 g
  • Listové těsto 500 g
  • Sezam 1 plž
  • Jogurt řecký 150 g
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Kopr 1 člž

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
3
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
4
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
3
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
4
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.