×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátové šátečky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Špenátové šátečky

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička másla
500 g čerstvého špenátu
špetka muškátového oříšku
1 vejce
200 g ricotty
2 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce pažitky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
100 g fety
500 g listového těsta
1 lžíce sezamových semínek
Dip
150 g řeckého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička kopru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátové šátečky

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 5 (2)
Dokřupava upečené listové těsto plněné zeleninou nebo masem najdete pod tímto názvem nejen v Turecku. Börek s chutnou špenátovou náplní oceníme i během českého léta.

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička másla
500 g čerstvého špenátu
špetka muškátového oříšku
1 vejce
200 g ricotty
2 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce pažitky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
100 g fety
500 g listového těsta
1 lžíce sezamových semínek
Dip
150 g řeckého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička kopru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty