×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátové šátečky

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Špenátové šátečky

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička másla
500 g čerstvého špenátu
špetka muškátového oříšku
1 vejce
200 g ricotty
2 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce pažitky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
100 g fety
500 g listového těsta
1 lžíce sezamových semínek
Dip
150 g řeckého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička kopru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátové šátečky

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Máta , Pažitka Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 12
Průměrné hodnocení 5 (3)
Dokřupava upečené listové těsto plněné zeleninou nebo masem najdete pod tímto názvem nejen v Turecku. Börek s chutnou špenátovou náplní oceníme i během českého léta.

Co budete potřebovat

1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička másla
500 g čerstvého špenátu
špetka muškátového oříšku
1 vejce
200 g ricotty
2 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce pažitky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
100 g fety
500 g listového těsta
1 lžíce sezamových semínek
Dip
150 g řeckého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička kopru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Nakrájenou šalotku a česnek krátce opečte na másle. Přidejte špenát, ne chte zavadnout, odstavte a dochuťte muškátovým oříškem.
Vejce ušlehejte, trochu si nechte stranou na potírání a většinu vmíchejte do ricotty spolu s nasekanými bylinkami a nadrobenou fetou. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce tekutiny a také přidejte do ricottového krému.
Listové těsto vyválejte a nakrájejte na čtverce o velikosti 88 cm. Do středu každého dejte lžičku náplně. Přeložte na trojúhelník a dobře zmáčkněte okraje. Na plechu potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí. Hotové podávejte s dipem z jogurtu, citronové šťávy a kopru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Inspirujte se podobnými recepty