×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátové ravioly

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Špenátové ravioly

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
špetka soli
1 lžicka olivového oleje
2 vejce
lžíce vody
máslo na polití
2 hrsti parmazánových
hoblin na posypání
Na náplň
1 lžíce másla
1 malá cibule nebo 2 šalotky,
nasekané najemno
1–2 stroužky cesneku,
nasekané najemno
300 g čerstvého špenátu
nebo 200 g mraženého
100 g sýru feta
sůl a čerstve mletý pepř

Jak na to?

1 V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
2 Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
Tip
Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
3 Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
4 Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátové ravioly

Snadné Italská Magazín 4/2011
(0)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
špetka soli
1 lžicka olivového oleje
2 vejce
lžíce vody
máslo na polití
2 hrsti parmazánových
hoblin na posypání
Na náplň
1 lžíce másla
1 malá cibule nebo 2 šalotky,
nasekané najemno
1–2 stroužky cesneku,
nasekané najemno
300 g čerstvého špenátu
nebo 200 g mraženého
100 g sýru feta
sůl a čerstve mletý pepř

Jak na to?

1 V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
2 Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
Tip
Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
3 Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
4 Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Inspirujte se podobnými recepty